013 - 799 96 24

Vloerenspecialist in Tilburg

Eikenhouten vloer in Tilburg

Vloeren van eikenhout waren ook in de Middeleeuwen al populair, en dat is in de 21ste eeuw weinig veranderd. Voor een hoogwaardig, tijdloos interieur is eikenhout een uitstekend gebruiksmateriaal. Je kunt kiezen voor een vloer van massief hout of multiplank, en verder kun je ook nog selecteren binnen de verschillende soorten eikenhout.

Frans eiken

Het voordeel van Frans eikenhouten is zijn warme, cognac-achtige uitstraling. Aangezien er minder noesten in zitten is de ”tekening” of textuur van het hout vrij rustig. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een variant met meer noesten, als u liever een wat gevarieerde vloer hebt. Ook wat betreft kleur zijn er verschillende mogelijkheden.

Amerikaans eikenhout

Amerikaans eikenhout komt doorgaans op de markt in twee soorten: rood en wit eikenhout. De rode eikenhoutenvloer kenmerkt zich door opvallende kleurverschillen en prachtige vlampatronen. Doorgaans wordt deze vloer geprepareerd met natuurlijke oliën, zodat de uitstraling bewaard blijft. Wit eikenhout van Amerikaanse bodem is wat bleker en de nerftekeningen zijn doorgaans iets groter qua lengte.

Europees eiken

Europees eikenhout groeit doorgaans in wat koudere gebieden. Het hout groeit hierdoor langzamer en is daardoor wat harder en donkerder van kleur. Veel ouderwetse vloeren in statelijke panden zijn van dit materiaal gemaakt. Door zijn hardheid gaat het lang mee en kan het verschillende malen geschuurd worden.

 

Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden? P.V.S. Meubelen B.V. staat u in de regio Tilburg graag ter zijde. Onze experts kunnen u helpen bij de keuze, het aanleggen en de afwerking. Raadpleeg ons nu!

Ons werkgebied

Tilburg, Berkel-Enschot, Goirle, Oisterwijk, Kaatsheuvel, Waalwijk, Dongen en Sprang-Capelle.

vloerenspecialist Tilburg

Waarom P.V.S. Meubelen

  • Flexibiliteit
  • Eigen showroom
  • Verkoop en levering eigen vloeren

Maak een afspraak

Onze vloerenspecialisten zijn je graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 013 - 799 96 24.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Specialisaties

• Houten vloeren
• Parket
• Laminaat
• Vloer leggen
• Vloeronderhoud
• Vloerrenovatie

Let op!

In verband met garantie leggen wij geen vloeren die door derden zijn geleverd.

Hoofdvestiging