013 - 205 06 00

Vloerenspecialist in Tilburg

Eikenhouten vloer Tilburg

Vloeren van eikenhout waren ook in de Middeleeuwen al populair, en dat is in de 21ste eeuw weinig veranderd. Voor een hoogwaardig, tijdloos interieur is eikenhout uitstekend geschikt. Je hebt de keuze uit een vloer van massief hout of multiplank, en daarbij kun je ook nog kiezen tussen verschillende soorten eikenhout.

Heb je al een keuze gemaakt en wil je graag een eikenvloer laten leggen? Bel P.V.S. Meubelen B.V. op 013 - 205 06 00 of vraag een offerte aan via het contactformulier. Ook wanneer je graag nog wat meer informatie wilt over de karakteristieken van een eikenhouten vloer. Wij informeren je graag.

Frans eiken

De grootste eyecather van Frans eikenhout zijn de warme, cognac-achtige tinten. Omdat er niet zoveel noesten in zitten is de tekening of textuur van het hout vrij rustig. Er zijn ook varianten met meer noesten, als je liever een wat meer gevarieerde, levendige vloer hebt. Ook wat betreft kleur is er voldoende variatie mogelijk.

Amerikaans eikenhout

Amerikaans eikenhout wordt doorgaans in twee soorten op de markt gebracht: rood en wit eikenhout. Een rode eikenhoutenvloer kenmerkt zich door zijn opvallende kleurverschillen en prachtige vlampatronen. Doorgaans wordt deze vloer geprepareerd met natuurlijke oliën, zodat de uitstraling bewaard blijft. Wit eikenhout van Amerikaanse bodem is wat bleker en de nerftekeningen zijn doorgaans iets groter qua lengte.

Europees eiken

Europees eikenhout groeit doorgaans in wat koudere gebieden. Het hout groeit hierdoor langzamer en is daardoor wat harder en donkerder van kleur. Veel ouderwetse vloeren in statelijke panden zijn van dit materiaal gemaakt. Door zijn hardheid gaat het lang mee en kan het verschillende malen geschuurd worden.

 

Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden? P.V.S. Meubelen B.V. staat u in de regio Tilburg graag ter zijde. Onze experts kunnen u helpen bij de keuze, het aanleggen en de afwerking. Raadpleeg ons nu!

 
 

Ons werkgebied

Tilburg, Berkel-Enschot, Goirle, Oisterwijk, Kaatsheuvel, Waalwijk, Dongen en Sprang-Capelle.

Waarom P.V.S. Meubelen

  • Flexibiliteit
  • Eigen showroom
  • Verkoop en levering eigen vloeren

Maak een afspraak

Onze vloerenspecialisten zijn je graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 013 - 205 06 00.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Specialisaties

• Houten vloeren
• Parket
• Laminaat
• Vloer leggen
• Vloeronderhoud
• Vloerrenovatie

Let op!

In verband met garantie leggen wij geen vloeren die door derden zijn geleverd.

Hoofdvestiging